Hoppa till sidans innehåll

Ridhus

19 DEC 2018 10:37
Nu är vi äntligen i gång på allvar Den 18 december 2018 började markarbetet för ridhusbygget. Detta är ett jättestort ögonblick för AJRK och ytterligare en milstolpe i klubbens historia, MEN kommer att innebära stora påfrestningar på oss alla......
  • Uppdaterad: 19 DEC 2018 10:37

Nu är vi äntligen i gång på allvar.

Den 18 december 2018 började markarbetet för ridhusbygget.

Detta är ett jättestort ögonblick för AJRK och ytterligare en milstolpe i klubbens historia, MEN kommer att innebära stora påfrestningar på oss alla då det kommer att pågå markarbete på flera olika ställen samtidigt vilket innebär att tillgängligheten och framkomligheten kan komma att bli kraftigt begränsad.

Marken där ridhuset skall ligga kommer att saneras då det förekommer föroreningar i marken. Området för saneringen kommer att behöva spärras av med en säkerhetszon på flera meter utanför själva grävområdet.

Det kan innebära att vägen ut mot ridvägen kan komma att spärras av vilket innebär att vi inte kommer ut på ridleden samt att vi behöver ta in och ut hästar andra vägar.

Parallellt med detta kommer det att pågå markarbete för att bygga gödselhantering vid lektionsstallarna mot parkeringen.

Det kommer att vara omfattande trafik med lastbilar och entreprenadmaskiner och förutsättningarna  kan komma att ändra sig varje dag och med korta varsel vilket kan innebära att det blir svårt att kontinuerligt uppdatera information om var arbeten pågår vid varje tillfälle.

Vi kommer att få detaljerade projektplaner med 2 veckors intervall som i stort beskriver vilka arbeten som  görs under perioden. Dessa kommer att publicera på hemsidan och i cafeterian.

Tänk på att för hästarna kommer det att vara ständiga förändringar på hur deras ”hemmaplan” ser ut och dom kan uppleva nya oväntade situationer hela tiden… TÄNK EFTER FÖRE, ta inga risker.

Det är mycket viktigt att vi ALLA hjälps åt att tänka extra på säkerheten, se till att ta ögonkontakt med maskin och lastbilsförare innan ni passerar områden där dom befinner sig.

Respektera avspärrningar.

Rapportera snarast till Ridskolans personal om ni ser något där med ökade risker eller liknande.  Vi har regelbunden kommunikation med ansvariga för arbetena.

Om vi alla hjälps åt, respekterar hästarna, varandra, situationen så kommer detta att bli otroligt bra.

God Jul och Gott Nytt År

Tony Karlsson

Skribent: Tony Karlsson
Epost: This is a mailto link

Beställning av klubbkläder:

 Klubbkläder

 

 

 

 Sponsorer:

 

 

Svesjö logga

 

Akzo Nobel

 

  Kareby Bil

 

 Ale Ridsport

 

 Multiva

 

bockmann2d_gro_ohne_text

 

 

hooks_logo

 

 

myone_2

 

NSG

 

 

 

 

Bingoalliansen

 

Golvtjanst

 

Hooves

tc-startsida-webshop_n

 liljas_logo

 

it

 

Postadress:
Ale-Jennylunds RK - Ridsport
Jennylundsvägen 1
44534 Bohus

Besöksadress:
Jennylundsvägen 1
44534 Bohus

Kontakt:
Tel: 031982500
E-post: This is a mailto link

Se all info