Gå till innehåll
Ale-Jennylunds Ridklubb
Ale-Jennylunds Ridklubb

Vad händer på din ridklubb just nu...

Här kommer lite information från ridskolan 😊

Ridskolan

Vi har ströplatser lediga i våra rid grupper. Du vet väl att man får 20% rabatt på den billigaste lektionen om man rider 2ggr/vecka.

NYTT!!! Värva ny elev som bokar en fast plats före nästa betalningsperiod. Då får både du och den värvade eleven 20% rabatt på nästa betalningsperiod. Först till kvarn!

Det finns även möjlighet att rida ”Drop-in ” lektioner, både för elever som redan rider på ridskolan och blivande elever som inte börjat än. Priset är samma som ordinarie pris för lektionen, för blivande elever är det ordinariepris +20 kr.

Privat häst/ponny kan också rida ”Drop-in” lektioner men till ett reducerat pris, hästlektion 200 kr, ponnylektion 150 kr

Vi har nu startat Senior ridning på torsdagsförmiddagar och där finns det några platser kvar.

Finns även lite platser kvar på sommarens läger och kurser. Platserna är även öppna för elever som inte rider på AJRK så passa på att ta med dig din kompis på läger/kurs i sommar.

Vi ber alla elever att uppdatera informationen på ”Min ridskola”. Se till att det står rätt telefonnummer och även telefonnummer till anhörig. Även att det står rätt längd och vikt.

 

 

Kommande Aktiviteter

 • Klubbmästerskap i dressyr för lektionselever och privatryttare ÄR FLYTTADE TILL HÖSTTERMINEN
 • Loppis 28/4 kl 10-13
 • Uteritt på lördagar den 27/4 och 11/5
 • Hoppkurs för Claes på ponny 10/5
 • Städdag 12/5 - vi städar, grillar och umgås
 • Klubbmästerskap i hoppning och Pay & Jump för lektionselever och privatryttare 19/5
 • Familjedag med skutt 2/6
 • Årets sommarläger och kurser finns att anmäla på minridskola.se
 • Blått Kort kurs 1/7

 

 

Molly Fonden

Ale-Jennylunds Ridklubb har en spännande utmaning framför oss - vi behöver välkomna en ny ridskolehäst till vår gemenskap! Att bibehålla och utveckla vår hästfamilj är en nödvändighet för att kunna fortsätta erbjuda högkvalitativ ridning och utbildning till våra medlemmar.

För att göra detta till verklighet behöver vi din hjälp. Vi står inför en ekonomisk utmaning men tillsammans kan vi hjälpas åt! Varje litet bidrag räknas och gör skillnad. Genom att donera till Mollyfonden (Swisha 123 198 17 60, Meddelande: Molly Fonden) gör du skillnad för våra hästar och medlemmar. Om varje medlem donerar 250 kronor vilket motsvarar en ridlektion på ponny eller knappt två luncher på stan är vi i mål!

På detta sätt kan vi tillsammans fortsätta att skapa minnen och upplevelser för våra medlemmar och elever. Vi är otroligt tacksamma för allt stöd vi får. Ni kan följa insamlingen på www.ajrk.se Länk till annan webbplats. eller på informationstavlorna i klubbhuset.

Tack för att du är en del av vår gemenskap och för ditt bidrag vilket kommer att hjälpa oss förverkliga vår gemensamma dröm om en ny ridskolehäst.

 

 

Städdag söndagen den 12/5

Kom och hjälp till på våran städdag. Vi samlas vid 10 tiden och jobbar ett par timmar. Sedan tänder vi grillen, så ta med vad du vill grilla och äta till lunch, vi bjuder på fika.

Anmäl dig på: ridskolan@ajrk.se

Vi hoppas solen skiner på oss och att vi kan få en härlig dag tillsammans

Vad vi bland annat ska göra:

-Klippa buskar vid Sjöishagen

-Röja björnbärssnår i sommarhagen

-Tvätta det vita staketet runt lilla och gamla paddocken

-Tvätta sargen i lilla och gamla manegen

-Rensa rabatten utanför ponnystallet

-Köra gamla bommar och trasiga staketstolpar till tippen

-Skotta kanterna i manegerna

-Städa i hinderförråden i alla manegerna

-Städa kortsidans läktare i gamla manegen

Ta gärna med redskap om du har att låna ut under dagen, så som grensaxar, sekatörer, spadar, skurborstar mm

 

 

Blått Kort

För dig som vill vara med på våra klubbtävlingar och Skutt så drar vi nu igång Blått Kort

Det är en kurs för elever och föräldrar där ni lär er hur våra tävlingar går till, hur ni ska förbereda er och vilka regler som finns. Det är en mycket förenklad version av Grönt Kort. Grönt kort behöver alla ryttare ta för att få licens att tävla med egen häst enligt Svenska ridsportförbundet.

Första tillfället kommer var den 1 juli och sedan kommer vi att hålla fler kurser under nästa termin. Från och med 2025 så kommer Blått kort gälla för att få anmäla sig till våra klubbtävlingar och Skutt.

För de yngre eleverna behöver en förälder gå kursen tillsammans med eleven. Kursen kostar 200 kr per elev, föräldrar går gratis.

Alla elever som gått kursen kommer att få ett Blått kort som ska visas upp i sekretariatet på tävlingsdagen.

 

 

Pant

Klubben tar gärna emot all pant vi kan få, även utländska burkar är välkomna.

Ställ panten under trappen vid huvudentrén så tar vi hand om den. Toppen om ni sorterar PET-flaskor för sig och burkar för sig.

Hittills har vi fått in 16 säckar. Vi behöver 20 säckar innan vi kan skicka in panten, och det hoppas vi att vi ska lyckas med innan maj är slut.

Pengarna från första omgången Pant ska gå till en sadel till ponnyn Flora.

 

 

Sponsorhuset

Visste du att Ale-Jennylunds RK är anslutna till Sponsorhuset. Där kan du handla från över 600 kända nätbutiker. Varje köp som du gör ger pengar både till dig själv och Ale-Jennylunds RK .

Alla kan komma igång med Bonusstegen även du som redan är medlem på Sponsorhuset. Klicka här och sprid länken till dina vänner och bekanta: https://www.sponsorhuset.se/alejennylundsrk

Tack för ditt stöd!

 

 

Caféet

Tycker du också att det är tråkigt att caféet är stängt vissa kvällar? Eftersom caféet drivs ideellt söker vi nu fler positiva personer som vill hjälpa till att stå i klubbens café käpphästen. Caféet ligger på andra våningen i nya ridhuset. Inga förkunskaper behövs, åldersgräns 18 år, ungdomar får gärna hjälpa till med vuxet sällskap.

Under tävlingar får ungdomar gärna hjälpa till i caféet, då vuxen redan finns på plats.

Vid intresse kontakta Helene på aleshemstad@telia.com eller 073–5577750

Inför alla våra roliga tävlingar och aktiviteter söker vi nu hembakat, har man möjlighet att baka får man gärna lämna in detta till caféet eller prata med sin ridlärare. När ni lämnar in behöver det finnas en innehållsförteckning över vilka ingredienser som är med för allergier.

 

 

Funktionärer tävling

Vi önskar all hjälp vi kan få på våra tävlingar, man behöver EJ ha någon förkunskap. Det är roligt och spännande att hjälpa till och ju fler vi är ju roligare har vi. Inga krav på att hjälpa till hela dagen, det räcker med några timmars jobb om vi är många. Ni väljer själva vilken helg/helger som passar er. Vårat mål är att alla vuxna elever ska kunna hjälpa till på minst en tävling per år (hel eller halv dag).

Vid intresse kontakta tävling@ajrk.se eller tony.a.karlsson@telia.com

Vi har tävlingar följande helger:

 • 19/5 KM hopptävling
 • 25–26/5 hopptävling
 • 8–9/6 dressyrtävling
 • 29–30/6 hopptävling

 

 

Hästtransporten uthyres

Klubben har en hästtransport som alla kan hyra. Medlemmar hyr den för 395 kr/ dygn, icke medlemmar hyr den för 495kr /dygn. Mer information finns på hemsidan i länken medan.

https://www.ajrk.se/anlaggning/uthyrning-av-hasttransport Länk till annan webbplats.

Man kan hyra transporten till mycket mer än att köra häst, till exempel om du ska flytta, köpa möbler eller köra till tippen.

 

 

Lediga boxplatser

Klubben har en ledig boxplats i föreningens privatstall från 1/5

Vi har plats för 18 hästar/ponny för medlemmar, vi erbjuder god gemenskap, bra grushagar, flertal fodringar, tre ridhus, tre utebanor, trevliga uteridnings möjligheter och möjlighet att träna och få hjälp av våra utbildade instruktörer och personal. Vid intresse maila ridskolan@ajrk.se

Kom ihåg att kolla på hemsidan www.ajrk.se Länk till annan webbplats. , tv-skärmen i caféet och kolla på anslagstavlan för att finna aktiviteter, tävlingar och information.

 

 

Glada hälsningar personalen och hästar på AJRK

Publicerad: 2024-04-28

Senast uppdaterad: 2024-04-28

Författare: Jennie Johansson

Besöksadress

Jennylundsvägen 1
445 34 Bohus

Postadress

Jennylundsvägen 1
445 34 Bohus

Kontakta oss

031 982500
ridskolan@ajrk.se