Hoppa till sidans innehåll

Ungdomssektionens Årsmöte 2020

08 FEB 2020 18:00
Lördagen den 22/2 kl.15:30 är det dags för Ungdomssektionens Årsmöte
  • Uppdaterad: 08 FEB 2020 18:06

Mötet hålls i caféet.

Alla barn och ungdomar är välkomna! Upp till 26år så är man med i ungdomssektionen. En styrelse till ungdomssektionen väljs varje på på ett årsmöte.

Vi bjuder på fika!

 

Information från Svenska Ridsportförbundets hemsida...:

Ung i ridsporten

Ridsporten är ung, mer än hälften av alla medlemmar i landets ridklubbar är under 26 år. Genom vår unika struktur ges du som ung chansen att tidigt lära dig besluta om, driva och genomföra projekt. Att få förtroendet att leda och påverka är ett stort, och inte minst, utvecklande ansvar.

Svenska Ridsportförbundets unika ungdomsorganisation

”Ungdomar ska ingå som förtroendevalda i våra styrelser, sektioner och kommittéer, för att ge unga ökad kunskap och möjlighet att påverka hur verksamheten ska utformas” (Ur Ridsporten Vill)

Som ung i  ridsporten har du alla möjligheter att påverka. Inte bara frågor som rör  barn och ungdomar, utan ambitionen är att ha unga engagerade i  ridsportens alla verksamheter. Att unga finns med där besluten fattas,  från lokal till central nivå, är ganska unikt.

US/Förening För att föreningen ska beviljas anslutning till Svenska Ridsportförbundet måste det finnas en ungdomssektion (US). US har en egen styrelse och egen ekonomi, samt även en plats i föreningens styrelse. US driver och ordnar aktiviteter för alla medlemmar, både barn och vuxna. Det kan vara allt från kurser i olika ämnen till familjedagar eller projekt för att utveckla klubbens verksamhet. US är en viktig arena där unga får en chans att växa och utvecklas.

DUS/Distrikt I landets 19 ridsportdistrikt finns DUS, den viktiga länken mellan föreningarnas US och den Centrala ungdomssektionen, CUS. Precis som US har plats i föreningens styrelse, har DUS plats i distriktets styrelse. DUS uppgift är att stötta alla US inom sitt distrikt genom att till exempel skapa goda kontakter, ordna träffar och aktiviteter.

CUS/Förbund På central nivå finns Centrala ungdomssektionen (CUS). Här engagerar sig unga för andra unga. På Riksungdomsmötet där DUS:en deltar vartannat år föreslås vilka ungdomar som ska väljas in i CUS. Förslagen läggs därefter fram och röstas om på Svenska Ridsportförbundets stämma. CUS har två ledamöter och två suppleanter i SvRF:s förbundsstyrelse och är på så sätt med och påverkar på högsta nivå. Den centrala ungdomssektionen för alla unga ridsportares talan, arbetar fram mål, inriktning och sätter agendan för vilka av ridsportens frågor som behöver en extra tydlig ungdomsprägel.

Skribent: Jennie Johansson
Epost: This is a mailto link

Beställning av klubbkläder:

 Klubbkläder

 

 

 

 Sponsorer:

 

 

 

Cederleuf & Svenheimer

 

 

Svesjö logga

 

Akzo Nobel

 

  Kareby Bil

 

 Ale Ridsport

 

 Multiva

 

bockmann2d_gro_ohne_text

 

 

hooks_logo

 

 

myone_2

 

NSG

 

 

 

 

Bingoalliansen

 

Golvtjanst

 

Hooves

tc-startsida-webshop_n

 liljas_logo

 

it

 

Postadress:
Ale-Jennylunds RK - Ridsport
Jennylundsvägen 1
44534 Bohus

Besöksadress:
Jennylundsvägen 1
44534 Bohus

Kontakt:
Tel: 031982500
E-post: This is a mailto link

Se all info