Gå till innehåll
Ale-Jennylunds Ridklubb
Ale-Jennylunds Ridklubb

Utrustning vid ridning

Utrustning

 

Det du behöver ha själv är skor med klack, gärna ridstövlar och mjuka byxor. Det som kan hända om man rider i exempelvis jeans är att man kan få skavsår på insidan av benen.

Du får inte rida i skor utan klack eftersom det inte finns något som stoppar din fot att glida igenom stigbygeln och det kan bli farligt.

Undvik också gärna tröjor med luva på eftersom den kan fastna i föremål som grenar eller hinderstöd. Halsduk får man inte ha på sig när man rider, pga det farliga som kan ske om man fastnar med halsduken i något.

Ridvantar eller ridhandskar är bra skydd mot skavsår på fingarna eftersom tyglarna kan skava mot det tunna skinnet mellan fingrarna.

På vintern är det ofta kallt för framförallt barn när de rider. Tänk då på att ha varma skor, varma handskar/vantar, underställ. Lager på lager principen är alltid bra. I ridsportbutiker finns särskilda vinterkläder/skor/vantar som är anpassade för just ridning, självklart kan man även köpa begagnat. Det går även bra med kläder/skor som inte är speciellt gjorda för ridning, tänk bara på att det är svårt att sitta säkert i sadeln om byxorna är hala och att det är svårt att hålla i tygeln om man har tumvantar.

Ett ridspö bör inte ha handtag för då kan du fastna med handen.

Hos oss får du låna hjälm, säkerhetsväst och ridspö om du inte har det själv.Publicerad: 2022-12-29

Senast uppdaterad: 2022-12-29

Författare: Jennie Johansson

Besöksadress

Jennylundsvägen 1
445 34 Bohus

Postadress

Jennylundsvägen 1
445 34 Bohus

Kontakta oss

031 982500
ridskolan@ajrk.se