Hoppa till sidans innehåll

Klädsel


Ryttarens klädsel vid klubbtävling

Vid klubbtävling skall ryttarens klädsel vara hel, ren och för ridsporten ändamålsenlig. Vita ridbyxor och kavaj är inte nödvändigt på våra klubbtävlingar, däremot givetvis godkänd hjälm och skor/stövlar med klack. Skyddsväst SKA bäras av alla under 18 år i hoppning. 

Tröja eller jacka med kapuschong är av säkerhetsskäl inte tillåtet på några hopptävlingar (TR III moment 370 fr o m 2004). Detta rekommenderas således heller inte vid träning/lektionsridning. 

Om du har långt hår ger det ett prydligare intryck om du sätter upp det i flätor, hästsvans eller använder hårnät än om det hänger löst. 

Spö och sporrar

Spö får inte användas på dressyrtävlingar med undantag för program för Ryttarmärke I och II. Vid övriga klubbtävlingar i dressyr är det tillåtet med spö på framridningen enligt TR:s bestämmelser. Observera att det fr o m 2006 inte är tillåtet att medföra spö vid ridning runtom eller inne på tävlingsbanan i samband med förestående start. Detta medför uteslutning enligt TR. Detta gäller om inget annat angetts i propositionen även på våra klubbtävlingar i dressyr. 

I hoppning är det alltid tillåtet att använda spö enligt TR:s bestämmelser. Sporrar får, enligt de bestämmelser som anges i TR, användas vid klubbtävlingar i hoppning och dressyr under förutsättning att din instruktör har godkänt detta. 

 

Uppdaterad: 17 FEB 2015 18:12 Skribent: My Rendahl

Beställning av klubbkläder:

 Klubbkläder

 

 

 

 Sponsorer:

 

A-hus

 

 Svenljunga sadelmakeri

Ale Djurklinik

 

 Agria

 Ale Ridsport

 

 

 

 

Bingoalliansen

 

 

 

 

 

Postadress:
Ale-Jennylunds RK - Ridsport
Jennylundsvägen 1
44534 Bohus

Besöksadress:
Jennylundsvägen 1
44534 Bohus

Kontakt:
Tel: 031982500
E-post: This is a mailto link

Se all info